“Als ik maar niet naast mijn schoenen ga lopen!”

Je hebt misschien een tijdje geleden mijn post over Liesbeth wel gelezen. Zij was zo onzeker en miste zelfvertrouwen. Dat belemmerde haar enorm. Vooral op haar werk en bij haar opleiding. Na een paar mooie sessies met hypnose maakt ze de eerste stappen in groei en doet ze zichzelf én haar familie versteld staan.

Afgelopen week sprak ik Liesbeth weer. Toen ik haar vroeg hoe het met haar gaat, zei ze “Ja, dat weet ik eigenlijk niet zo goed.” En ze kijkt me wat vertwijfeld aan.

“Oeh,” dacht ik. “Misschien een terugslag?”

Nou, niets bleek minder waar. Ze was er zelf juist zo verbaasd over hoe goed het met haar ging. Vooral op haar werk. Waar ze eerst had besloten om niet meer te willen werken voor een bepaalde afdeling, ontdekte ze een dag later dat ze precies op die plek veel te leren en dus te groeien had. En regelde ze dat ze zelfs de leidinggevende werd op deze moeilijke afdeling. Nou vraag ik je!!

Haar nieuwe team heeft al aardig wat voor de kiezen gehad en er is aanvankelijk veel weerstand. Maar Liesbeth blijft in contact en luistert.

En de Liesbeth die tot voor kort zélf de vraag van haar leidinggevende “Wat heb je van me nodig?” kreeg, stelt nu zelf deze vraag aan haar eigen team. De mensen voelen zich gezien en gehoord en de sfeer veranderd in korte tijd.

Vol bewondering kijk ik naar haar. Wat een enorme transformatie! Van enorm bescheiden, zichzelf kleinhoudende vrouw naar een vrouw die leiding neemt en haar team laat groeien door het delen van haar kennis.

“Als ik straks maar niet naast mijn schoenen ga lopen,” zegt Liesbeth tijdens ons gesprek. Ik blijf even stil en kijk haar aan. Liesbeth kijkt me afwachtend aan en ineens lijkt ze het te herkennen. Ook dit is weer de stem van vroeger thuis die ze heeft geïnternaliseerd.

We hebben een aansluitend mooie oefening gedaan om dit kleine meisje op te laten groeien tot de volwassen vrouw die Liesbeth nu is.

Wil jij ook af van jouw genadeloze zelfkritiek en gaan groeien zoals Liesbeth?

Op 3 april start ik weer een training Overwin je Innerlijke Criticus. Een training in een kleine groep waarin je de interne stemmen leert herkennen en tot stilte brengen. Zodat jij de mooiste versie van je zelf kunt gaan worden. Meer informatie vind je bij de link in de comments.

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>