Ik ben Marieke!

Na mijn opleiding tot docent Agrarische Techniek ben ik gaan werken op een Groene School (vroeger heette dat een landbouwschool). Ik ontdekte al snel dat mijn ware passie lag in het begeleiden van mijn leerlingen op sociaal-emotioneel vlak. Ik ben me gaan bijscholen en gaf trainingen op het gebied van Sociale Vaardigheden, Faalangst, Rouw, Empowerment en Rots en Water. Kort daarna ben ik de opleiding tot Contextueel Hulpverlener gaan doen. Als leerlingbegeleider kon ik al mijn talenten en plezier op dit vlak goed inzetten.

Nadat ik in 2009 stopte met mijn werk als docent, ben ik een eigen bedrijf Kiezen voor Kansen gestart waarin ik me gespecialiseerd heb in Rouw bij verandering in en verlies van werk.

Je kunt hierbij denken aan reorganisatie, ontslag, ziekte, burn-out.

Dit groeide uit tot het aanbieden van rouwtherapie in de letselschadesector, waar ik kon bijdragen aan het helingsproces van mensen in moeilijke tijden.

Later, in 2011, startte ik Talenttour, waar ik samen met mijn team jongeren begeleidde bij het maken van belangrijke studie- en carrièrekeuzes. Dit ontwikkelde zich door naar het ondersteunen van volwassenen die op zoek waren naar nieuwe richtingen in hun professionele leven.

In 2022 vond er opnieuw een evolutie plaats in mijn reis.

Ik concentreer me sindsdien meer op vrouwen met drukke breinen, een groep die me altijd nauw aan het hart heeft gelegen. Dit resulteerde in de oprichting van de Drukke Breinen Academie, waar ik mijn expertise en passie samenbreng om vrouwen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. In mijn uitingen richt ik me op vrouwen, maar eerlijk gezegd heb ik evenveel mannelijke klanten die zich herkennen in mijn schrijfsels.

Inhoudelijk bleek er niet eens zoveel te veranderen aan mijn nieuwe bedrijf (Drukke Breinen Academie), maar ik ben me meer gaan richten op vrouwen met drukke breinen en alle bijkomende klachten die deze vrouwen hebben. Goed beschouwd waren dit de klanten die ik al jaren begeleidde.

"Liefde voor jezelf is de ultieme rebellie tegen de stemmen die beweren dat je niet goed genoeg bent"

- Marieke van de Weg -

Waar het bij de Drukke Breinen Academie over gaat...

Thema's waar ik onder andere, naast het drukke brein, met mijn klanten aan werk zijn:

  • Genadeloze Zelfkritiek
  • Faalangst
  • Zelfvertrouwen
  • Eigenwaarde
  • Grenzen stellen
  • Vroegkinderlijk trauma

In mijn werk combineer ik het contextuele gedachtegoed van Ivan Nagi, met systemisch werk en traumatherapie. Bij dit laatste laat ik me vooral inspireren door Bessel van der Kolk, Stephen Porges, Peter Levine en natuurlijk Gabor Maté.

In al mijn werk komt het ‘werken met de delen’ van mensen naar voren.

In al mijn werk komt het ‘werken met de delen’ van mensen naar voren.

Naast lichaamsgericht werken (traumasensitief) werk ik ook aan psycho-educatie, zodat mijn klanten zichzelf, hun brein en hun zenuwstelsel beter gaan begrijpen.

...
...
...

Mijn persoonlijke reis...

Mijn eigen drukke, chaotische, verstrooide brein zit mij mijn hele leven bij tijd en wijle flink in de weg. Plannen, organiseren en focus houden lijken mij altijd veel moeite te kosten. Behalve als iets enorm interessant is. Dan kan ik er helemaal in verdwijnen en ben ik niet te stoppen.

De mooie kant van mijn drukke brein is mijn creativiteit, mijn intelligentie en snelheid van denken. 

De afgelopen tijd heb ik me verdiept in dit type brein. Tot mijn verbazing ontdekte ik dat veel andere zaken waar ik 'last' van heb, ook behoren bij een verstrooid brein. Genadeloze zelfkritiek, een laag zelfbeeld, het gevoel nooit goed genoeg te zijn. Zo zou ik nog wel even door kunnen gaan. 

Je kunt je drukke brein herstellen - Gabor Maté

Na jarenlang worstelen ontdekte ik dat een druk brein vaak een probleem is op het gebied van de neurale ontwikkeling. Geen onherstelbare, erfelijke hersenaandoening. Je kunt het dus ontgroeien! Dat vind ik zo'n hoopvolle gedachte.

De thema's die spelen bij drukgebreinde mensen zijn precies de onderwerpen waar ik al 14 jaar mijn klanten bij begeleid. Waar zij altijd zulke goede resultaten op behalen.  

Mijn hele werkzame leven richt ik me op mensen begeleiden, trainen en therapie geven om zo het beste uit zichzelf te halen. Juist mensen met weinig zelfvertrouwen, een lage eigenwaarde raken me. Misschien wel omdat ik mezelf er zo in herken.

Mijn eigen reis met een druk brein en de uitdagingen die ik heb overwonnen, hebben me geleerd dat er altijd hoop is voor groei en verandering. Het is mijn missie om anderen te helpen diezelfde hoop te vinden en hen te begeleiden, individueel of in een groep, naar een leven van meer rust, zelfvertrouwen en persoonlijke groei.

Ik kijk ernaar uit om met je samen te werken en je te ondersteunen op jouw reis van persoonlijke groei.

Met hartelijke groet,

Marieke van de Weg

Ontdek hier welk type brein jij hebt en doe de quiz!

Laat me jou begeleiden naar meer rust in je hoofd en meer zelfvertrouwen

>