Te laat!!! Het gebeurt me elke keer weer!

Weet je wat zo grappig is aan mijn klanten? Veel van hen komen regelmatig te laat voor hun afspraak. Of zijn het vergeten. Meestal is het maar een paar minuutjes, soms veel langer.

Ik hou er eigenlijk altijd rekening mee. Ik begrijp het namelijk wel. Sterker nog… ik herken het! Hoewel ik zelf vind dat ik altijd op tijd ben, lachen mijn kinderen me vierkant uit als ik dit zeg. In hun ogen ben ik echt altijd te laat. En… ik moet ze gelijk geven. Privé doe ik het anders dan zakelijk. Zakelijk wil ik gewoon niet te laat komen. Met als gevolg dat ik daar eigenlijk altijd te vroeg ben. Dus gemiddeld gezien ben ik dan nog steeds op tijd.

Het doet me denken aan vroeger. Ik werkte op de Groene School in Sommelsdijk. Het vroor dat het kraakte en de leerlingen gingen in plaats van gym (ja, ik weet dat dat lichamelijke opvoeding heet!) lekker schaatsen op De Vliegers, een waterrijk natuurgebied in de buurt.

Omdat ik maar liefst 3 tussenuren had die dag, had ik mijn schaatsen ook meegenomen. Meegereden met een collega en daar gezellig geschaatst met de leerlingen. Wat een feest.

Tot mijn collega me vroeg hoe laat mijn volgende les weer zou beginnen. Oeps, over een kwartier. En het was minstens een half uur lopen. Ik had er in mijn planning geen rekening mee gehouden dat ik wel mee kon rijden op de heenreis, maar niet op de terugreis.

Lang verhaal kort. Hijgend kwam ik een half uur later aan op school. Snelde me naar mijn lokaal waar mijn allerliefste leerlingen stil en braaf zaten te werken in een theorieboek. Ik vond het nog zo knap van ze dat ze zo stil waren. Wat bleek? De directeur had mijn les overgenomen. Ze was, op zijn minst gezegd, not amused en vertelde me op indringende toon dat ik na de les verwacht werd in haar kantoor. Oh, ik zweette peentjes.

Het liep gelukkig met een sisser af. En daarna ben ik nooit meer zonder megagoede reden te laat geweest. Zakelijk dan, hé. Privé schijn ik er nog steeds een zooitje van te maken.

Misschien heb jij dat ook? Vaak te laat. Of altijd. Ik ben benieuwd of je dan ook zo’n druk hoofd hebt. Want bij vrouwen met een druk brein lijkt dit wel vaker voor te komen. Net als niet goed kunnen plannen. Of wel kunnen plannen, maar die planning niet tot uitvoer kunnen brengen. En misschien ben jij ook wel vaak iets kwijt?

Toen ik ontdekte welke ‘eigenschappen’ deze drukgebreinde vrouwen nog meer blijken te hebben, ging er een wereld voor me open. Nooit gedacht dat dat ook ‘part of the deal’ was.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt?

Nou, hier komtie:

·       Je bent een kei in genadeloze zelfkritiek

·       Je eigenwaarde is erg afhankelijk van je prestaties

·       Je hebt makkelijk gevoelens van schuld en schaamte

·       Je hebt moeite met Nee-zeggen

·       Je voelt dat er veel meer in je zit dan eruit komt

·       Je zoekt vaker bevestiging of goedkeuring zoeken bij anderen

·       Je kunt slecht tegen onrecht

·       Je hebt moeite met autoriteit

·       Je bent gevoelig voor verslaving

·       Als ze jou op je vingers kijken, presteer je een stuk minder dan normaal; faalangst dus

·       Je bent hormoongevoelig; tijdens je cyclus of later tijdens de overgang heb je veel klachten

·       …

En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Eind februari start ik weer een groepstraining van 6 bijeenkomsten waar we dieper ingaan op de 6 belangrijkste thema’s. Zo leer je de eerste stappen maken om meer rust in je hoofd te krijgen en daardoor beter uit de verf te komen. Maximaal aantal deelnemers is 6.

Binnenkort hoor je er meer over. Wil je alvast meer informatie, stuur me dan even een berichtje.

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>