Hoe lees jij je boeken?

Komend weekend rond ik mijn Master NLP af die ik bij Inge Kats van TRAINiNGE volg. Een heerlijke periode van mezelf onderdompelen in mogelijkheden die groei bieden. Ik ga zelf het meest aan op het werken met delen en hypnose. Twee krachtige manieren om in te zetten. Niet alleen bij mezelf, maar ook bij mijn eigen klanten.

Voor deze Master moest ik niet alleen leren Modelleren, maar ook een aantal boeken lezen. Nou ben ik van kleins af aan dol op lezen, dus daar heb ik geen moeite mee. Waar ik deze dagen tegenaan loop, is dat ik het verslag maken heb uitgesteld. Dát vind ik namelijk niet zo leuk om te doen. En omdat ik boeken meestal behoorlijk door elkaar lees, zijn mijn aantekeningen echt een rommeltje.

“Huh, jij leest je boeken door elkaar?”, hoor ik je vragen. Klopt! In het ene boek lees ik iets interessants wat me iets af doet vragen. Dan herinner ik me een ander boek dat daar ook over ging. En zo komt het dat ik van ‘Liefdesroep’ van Hannah Cuppen overspring naar ‘De Fontein’ van Els van Steijn. Direct gevolgd door ‘De Vaderfactor’ van Stephen Poulter. Om dan daarna weer op zoek te gaan naar een passende, creatieve oefening in het boek ‘Het Kleurenpalet’ van Monique Hoogenboom.

Ik geniet er altijd van om zo te lezen. Dan leer ik het meest.

Het gevolg is vaak wel dat ik de meeste boeken niet helemaal uitlees. Mijn aandacht ligt dan weer heel ergens anders. En daar gaat het deze ochtend eerst even mis. Ik schiet in de stress omdat ik toch echt vind dat ik een boek helemaal gelezen moet hebben voordat ik er een verslag over kan schrijven. Nou, mijn genadeloze zelfkritiek is niet mals. Tante Huberta, zo noem ik dat negatieve stemmetje in mijn hoofd, maakt gehakt van me. Ik deug niet, doe nooit iets goed en ben zeker de titel Master NLP straks niet waard.

Gelukkig weet ik zelf ondertussen vrij goed hoe ik met tante Huberta om moet gaan. En ja, ze ziet al snel in dat ik op mijn eigen wijze, lees rommelig lezend, ontzettend veel geleerd heb. En dit ook nog eens toepas in de praktijk! Wat wil een mens nog meer?

Heb jij nog wat meer moeite met het dresseren van jóuw tante Huberta? Op dinsdag 23 april start ik weer een groepstraining. Er is nog plek! Wil je meer informatie, stuur me dan even een berichtje of kijk op mijn website.

#genadelozezelfkritiek #drukkebreinen #MasterNLP #Vaderfactor #Liefdesroep #DeFontein #HetKleurenpalet #TRAINiNGE

Over de auteur

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>