Over Marieke van de Weg

Van lelijk jong eendje naar zelfbewuste vrouw

"Er was eens een lelijk,  jong eendje." Lang geleden zong Martine Bijl dit liedje voor een luierreclame (als ik het me goed herinner).Tijdens een tussenuur op de Havo kreeg ik een singletje hiervan in mijn handen gedrukt door een enthousiaste verkoopdame op straat. Ze heeft nooit geweten dat dit liedje voor mij heel speciaal werd. Ik ken het zelfs nu nog uit mijn hoofd.

Want oh, wat herkende ik mezelf in dat kleine eendje. Ik voelde me lelijk, onaantrekkelijk en super super super onzeker. En zeker niet de moeite waard of goed genoeg. 

Vandaag de dag gelooft niemand dit verhaal. Want ik weet wie ik ben en waar ik voor sta. Maar ik ken ook nog goed de weg die ik daarin heb afgelegd. Toen ik jaren later ontdekte dat ik naast een druk brein ook enorm worstelde met genadeloze zelfkritiek en een laag zelfbeeld, wist ik dat het tijd was om met mezelf aan de slag te gaan. En dat heb ik gedaan. En doe ik nog steeds. 

Mijn Missie

Mijn missie is simpel: ik wil vrouwen zoals jij helpen om uit hun schaduw van zelftwijfel en onzekerheid te stappen en te stralen als de krachtige, zelfverzekerde vrouwen die ze zijn. Ik geloof dat iedereen het recht heeft om te leven met zelfvertrouwen, vreugde en vervulling en ik ben vastbesloten om je te helpen dat te bereiken.

Mijn Reis

Mijn eigen reis naar zelfacceptatie en empowerment begon met een diepe worsteling met mijn eigen innerlijke demonen. Ik begrijp de constante stroom van negatieve gedachten, de genadeloze zelfkritiek en het gevoel van ontoereikendheid dat je elke dag kan overspoelen. Maar door mijn eigen reis van zelfontdekking en groei heb ik geleerd dat er hoop is - en belangrijker nog, dat er een weg is naar verandering.


Wat anderen over mij zeggen

Maar geloof me niet op mijn woord. Hier is wat anderen over me zeggen.


“Ik dacht dat ik de enige was die worstelde met mijn innerlijke criticus, totdat ik Marieke ontmoette. Haar aanpak is verfrissend echt en haar humor maakt zelfs de zwaarste gesprekken lichter. Ze heeft me geholpen om in te zien dat ik sterker ben dan mijn gedachten.” 


Eva - tevreden klant


“Als het aankomt op het doorbreken van belemmerende patronen, is Marieke de absolute go-to persoon. Haar inzichten zijn messcherp en haar begeleiding is altijd empathisch en ondersteunend. Ik ben haar ontzettend dankbaar voor de groei die ik heb doorgemaakt.” 


Mark - dankbare cliënt


“Is sta elke dag nog versteld van wat er met me gebeurd de afgelopen maanden. Door de hulp van Marieke durf ik stappen te nemen die ik nog nooit heb gedurfd. Zowel privé als in mijn werk gebeuren er zoveel mooie dingen. Ik geef nu leiding aan mijn eigen team. Wie had dat ooit gedacht?”


Liesbeth - blije deelnemer

Thema's waar ik o.a., naast het drukke brein, met mijn klanten aan werk zijn:

  • Genadeloze Zelfkritiek
  • Gebrek aan Zelfvertrouwen
  • Lage Eigenwaarde
  • Grenzen Stellen
  • Vroegkinderlijk Trauma

Waar het bij de Drukke Breinen Academie over gaat

In mijn werk combineer ik het contextuele gedachtegoed van Ivan Nagi, met systemisch werk en traumatherapie. Bij dit laatste laat ik me vooral inspireren door Bessel van der Kolk, Stephen Porges, Peter Levine en natuurlijk Gabor Maté.

In al mijn werk komt het ‘werken met de delen’ van mensen naar voren.

In al mijn werk komt het ‘werken met de delen’ van mensen naar voren.

Naast lichaamsgericht werken (traumasensitief) werk ik ook aan psycho-educatie, zodat mijn klanten zichzelf, hun brein en hun zenuwstelsel beter gaan begrijpen.

Hoe je het Kleine Meisje in jezelf heelt en je Genadeloze Zelfkritiek overboord zet

(mijn beste 3 artikelen die jou veel zelfinzicht zullen geven)

...
...
...

Je back-story... Hoe ben je gekomen waar je staat

Ik ben Marieke...

en ik begrijp jou. Ik begrijp de chaos in je hoofd, de constante stroom van zelfkritiek, en het gevoel van onzekerheid dat je elke dag overweldigt. Maar weet je, ik ben hier om je te vertellen dat je niet alleen bent. En belangrijker nog, ik ben hier om je te laten zien dat er licht is aan het einde van deze tunnel. Jarenlang worstelde ik zelf met mijn eigen innerlijke demonen. Innerlijke zelfkritiek, het oplichterssyndroom en een laag zelfbeeld maakten dat ik nooit echt goed uit de verf kwam. Maar juist deze uitdagende periode heeft mij gevormd tot de krachtige begeleider die ik vandaag ben.

Niet de gemiddelde [belofte van je bedrijf]

Mijn reis begon net als die van jou, met een brein dat altijd op volle toeren draaide, gevuld met twijfels en angsten die me tegenhielden om mijn volledige potentieel te bereiken. Maar door mijn eigen strijd te overwinnen, ontdekte ik een passie - nee, een missie - om vrouwen zoals jij te helpen hun innerlijke kracht te vinden en hun dromen waar te maken.

Wat een ellende [dieper de put in]

Ik begrijp de innerlijke stem die je vertelt dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet verdient om succesvol te zijn. Maar laten we die stem samen het zwijgen opleggen. Laten we samen een ruimte creëren waarin je jezelf kunt zijn, waarin je kunt groeien en bloeien zonder de last van zelftwijfel.

Wat een ellende [dieper de put in]

De thema's die spelen bij drukgebreinde vrouwen zijn precies de onderwerpen waar ik al 14 jaar mijn klanten bij begeleid. Waar zij altijd zulke goede resultaten op behalen.  

Mijn hele werkzame leven richt ik me op mensen begeleiden, trainen en therapie geven om zo het beste uit zichzelf te halen. Juist mensen met weinig zelfvertrouwen, een lage eigenwaarde raken me. Misschien wel omdat ik mezelf er zo in herken.

Mijn eigen reis met een druk brein en de uitdagingen die ik heb overwonnen, hebben me geleerd dat er altijd hoop is voor groei en verandering. Het is mijn missie om anderen te helpen diezelfde hoop te vinden en hen te begeleiden, individueel of in een groep, naar een leven van meer rust, zelfvertrouwen en persoonlijke groei.

Ik kijk ernaar uit om met je samen te werken en je te ondersteunen op jouw reis van persoonlijke groei.


Laten we samenwerken!

Dus, ben je klaar om je innerlijke criticus een halt toe te roepen en te gaan stralen? Laten we dan samen de handen ineenslaan! Neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Ik kan niet wachten om samen met jou op reis te gaan naar meer rust, zelfvertrouwen en vervulling!


Ga nu aan de slag met de Drukke Breinen Quiz

Laat me jou begeleiden naar een leven waarin jij al jouw potentieel inzet

>